Leren leren / Plannen en Organiseren

Studeren is niet altijd gemakkelijk

Middelbare scholieren en MBO leerlingen krijgen steeds meer vrijheid om zelf hun planning te maken. Maar niet iedereen vindt het gemakkelijk om een leerplanning te maken. Andere leerlingen hebben juist moeite met het maken van goede samenvattingen of het voorbereiden van toetsen. Of ze vinden het lastig om zich te concentreren of de juiste motivatie te vinden. Heeft uw kind hier ook mee te maken? Hulb biedt hulp.

Leerlingen die geen vakinhoudelijke problemen hebben, maar vast komen te zitten met de planning of de motivatie, hebben veel profijt van individuele begeleiding t.a.v. Plannen en Organiseren en/of Leren leren. Hulb biedt dit aan. Individueel of in kleine groepjes van maximaal 4 jongeren.

 

Plannen en organiseren

Weer grip krijgen op de studie

Bij hulb krijgt uw kind persoonlijke aandacht en begeleiding. Wij leren hem of haar zelfstandig te plannen en overzicht te krijgen. De begeleiding besteedt aandacht aan het afwegen van prioriteiten, maar ook aan zelfdicipline en motivatie. Met de persoonlijke aandacht van hulb leert de jongere dat het zelf zijn of haar schoolresultaten positief kan beinvloeden. Uw kind krijgt meer grip op de studie, dit motiveert enorm!

Wij bieden deze training voor alle jongeren in het voortgezet onderwijs en MBO onderwijs. Ook is er de mogelijkheid voor een combinatie met de cursus Leren leren. Hulb biedt u graag een persoonlijk advies voor de juiste begeleiding voor uw kind.

 

Leren leren

Studievaardigheden

Studievaardigheden zijn methoden die toegepast kunnen worden bij het leren. Jongeren die goede studievaardigheden beheersen, studeren vaak gemakkelijker. Voorbeelden van studievaardigheden zijn samenvatten, woordjes leren en mindmappen, maar ook het plannen, organiseren en structureren van het schoolwerk. Naast het aanleren van studievaardigheden is het ook van belang welke manier van leren bij iemand past. Elke jongere heeft een andere manier van leren. Volgens Kolb, een Amerikaanse ondewijsdeskundige, kunnen er vier leerstijlen worden onderscheiden. Elke jongere combineert meerdere leerstijlen, met vaak één duidelijke voorkeursstijl. Bij iedere leerstijl passen verschillende studievaardigheden. De vier verschillende leerstijlen die Kolb onderscheidt zijn:

Doener

Denker

Dromer

Beslisser

Op 123test.nl kun je een online leerstijlentest doen. Hulb gaat bekijken wat voor leerstijl het beste bij uw kind past en welke studievaardigheden hij of zij het best kan gebruiken tijdens het maken en leren van het schoolwerk.

Wij bieden deze training voor alle jongeren in het voortgezet onderwijs en MBO onderwijs. Ook is er de mogelijkheid voor een combinatie met de cursus Plannen en Organiseren. Hulb biedt u graag een persoonlijk advies voor de juiste begeleiding voor uw kind.